ΑΡΘΡΑ
Αρθρα, δημοσιεύσεις

Γράφει ο Δημήτρης Φαββατάς

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές συνιστούν μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας, μια ευκαιρία να ξεφύγει από την στασιμότητα, στην οποία είχε καταδικαστεί για πολλά χρόνια και να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά στο μέλλον.

Μονόδρομος για την Καλαμάτα είναι η αξιοποίηση των δύο βασικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων: του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Στο παρελθόν εμπνευσμένοι και οραματιστές δήμαρχοι έθεσαν τις βάσεις της σύγχρονης φυσιογνωμίας της πόλης μας, που την καθιστά μοναδική όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο Σταύρος Μπένος, ο αείμνηστος Χρήστος Μαλαπάνης ο Παναγής Κουμάντοςκαι ο Γιώργος Κουτσούλης με τις ενέργειες και την καινοτόμο δράση τους μας κληροδότησαν μια πόλη πολιτισμού. Και ήταν, πράγματι, τέτοια η δυναμική αυτή που άντεξε και τα επόμενα χρόνια της αδράνειας και της αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή. Πρέπει ως κόρην οφθαλμού να διαφυλάξουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τη φυσική περιουσία της πόλης μας. Η θάλασσα, η παραλιακή ζώνη, ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου είναι το δημοτικό μας κεφάλαιο και ταυτόχρονα το διαβατήριό μας για την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία. Παράλληλα, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριοποίηση. Πολιτιστικοί σύλλογοι, ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, με ποιότητα όμως επαγγελματιών, θεματικά μουσεία, εικαστικά δρώμενα και φυσικά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού διαμορφώνουν ένα πολιτιστικό έδαφος γόνιμο, που περιμένει όμως από εμάς να το μπολιάσουμε με νέες ιδέες, με όραμα και με τεχνογνωσία.

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου θέτουν ενώπιον μας το ουσιαστικό ερώτημα: Τι είδους πόλη θέλουμε; Αν θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, εξωστρεφή, με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, μια πόλη που γνωρίζει και σέβεται την ιστορία και τον τόπο που τη γέννησε, τότε με τις επιλογές μας είναι στο χέρι μας να τη διεκδικήσουμε και να την υλοποιήσουμε δίνοντας την ευκαιρία στο Βασίλη Κοσμόπουλο να χτίσει την πόλη που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

Ο Δημήτρης Φαββατάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
farenews.gr