Β. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957 και είναι ο μεγαλύτερος γιος του Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου και της Ποτίτσας Παπαδοπούλου.

Τελείωσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο στην Καλαμάτα το 1969 και το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού.
Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει μελετήσει και κατασκευάσει πολλά ιδιωτικά και δημόσια έργα. Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε στη μελετητική ομάδα μιας πρωτοποριακά αρχιτεκτονικής κατασκευής στην περιοχή της Πυλίας η οποία απέσπασε διεθνή βραβεία.
Είναι παντρεμένος με την κοινωνική λειτουργό Ευτυχία Γ. Μπιλάλη και έχει δύο παιδιά, την Πωλίνα και τον Κωσταντή.
Παλιός αθλητής του μπάσκετ στην ομάδα του ΠΑΟΚ και των Αμπελοκήπων, έκλεισε την καριέρα του στον Ποσειδώνα Καλαμάτας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομάδας και διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρός της.
Υπήρξε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη», συγκεντρώνοντας αντίστοιχα το 20% και το 23% στην προτίμηση των συνδημοτών του . Κατά τη θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος επί οκτώ χρόνια (Ιανουάριος 2003 – Δεκέμβριος 2010) είχε διαρκή και έντονη παρουσία. Οι πολλές εποικοδομητικές παρεμβάσεις – προτάσεις, καθώς και η συνέπειά του, εκτιμήθηκαν θετικά κατ’ επανάληψη από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.