ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις υποψηφίων

ΤΗΝ «Καλαμάτα Μπροστά» θέλει να οδηγήσει ένας ακόμα νέος συμπολίτης μας, που ενεργοποιείται πολιτικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης, θέτοντας εαυτόν υποψήφιο με τον ομότιτλο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου.

Ένας άνθρωπος του αθλητισμού και δη της καλαθοσφαίρισης, με πλούσιο και εντυπωσιακό παλμαρέ ως αθλητής αλλά κυρίως ως προπονητής και πολυνίκης με την φανέλα του Αθλητικού Ομίλου «Καλαμάτα ’80»! Ένας άνθρωπος πειθαρχημένος, με στρατηγικό μυαλό και όρεξη για δουλειά που δεν φοβάται να πέσει μαχόμενος στο «παρκέ» διεκδικώντας …τη νίκη! Η καθημερινότητα του αφορά και συνδέεται με τον αθλητισμό για τον οποίο αποτελεί κοινωνικό αγαθό και τα νέα παιδιά. Ένας άλλος δάσκαλος, εντός των γηπέδων, η φιλοσοφία του οποίου για τον αθλητισμό συνάδει με εκείνη για τη ζωή… «προσπαθώ, διεκδικώ, παλεύω για την επίτευξη των στόχων μου μέρα με τη μέρα!»

Ποιος είναι ο Αλέξης Κορογώνας και τα ποια τα πιστεύω του;
«Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προπονητής καλαθοσφαίρισης και ιδιωτικός υπάλληλος. Είμαι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κουρούπη και έχουμε δυο παιδιά.

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, μάλιστα η πρώτη μου προπόνηση σε ομάδα ήταν πριν από τριάντα χρόνια! Πιστεύω πως ο αθλητισμός προσφέρει πολλά σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτόν και γενικότερα τα οφέλη για τον άνθρωπο που κάνει αθλητισμό είναι πολύτιμα και ανεκτίμητα!»

Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση;
«Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου και αποφάσισα πλέον να το κάνω πράξη.»

Γιατί επέλεξες την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου;
«Είμαι πεπεισμένος και σίγουρος ότι η επιλογή μου να συμπορευτώ με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά» θα είναι απόλυτα σωστή και πετυχημένη.

Επέλεξα τον συνδυασμό γιατί πιστεύω ότι ο κος Κοσμόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ο καταλληλότερος άνθρωπος να ηγηθεί του Δήμου μας και να δώσει νέα πνοή στην πόλη και προτάσεις ανάπτυξης.

Άλλωστε, από το προηγούμενο πέρασμα του από την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την μελλοντική προοπτική και ανάπτυξη του Δήμου μας.»

Ποια είναι τα προσωπικά σου «στοιχήματα»;
«Δεν μπορώ να πω ότι αυτή την στιγμή έχω βάλει στο μυαλό μου προσωπικά στοιχήματα ή μακροπρόθεσμους στόχους. Επεξεργάζομαι μόνο τους τρόπους που θα μπορέσω να βοηθήσω εάν μου δοθεί η δυνατότητα και σε όποιο τομέα μπορώ.»

Προφανώς θα επιδιώξεις την ενασχόλησή σου με τον τομέα του αθλητισμού! Σε ποιες αλλαγές ή βελτιώσεις ευελπιστείς να συμβάλλεις ενεργά;
«Ασφαλώς και θα επιδιώξω την ενασχόλησή μου με τον τομέα του Αθλητισμού. Αυτό θα μπορούσα να το δω και σαν προσωπικό στόχο! Όντας ενεργός άνθρωπος του αθλητισμού έχω την ευκαιρία να επισκέπτομαι αρκετά μέρη της Ελλάδας για αγώνες ή αθλητικές εκδηλώσεις και με λύπη διαπιστώνω ότι η περιοχή μας είναι από τις χειρότερες, όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις!

Και λέγοντας χειρότερες εννοώ ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι πλέον γηρασμένες, ξεπερασμένες και δυστυχώς δεν μας καλύπτουν και σε μέγεθος, με βάσει τον πληθυσμό μας.

Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να δούμε σοβαρά και σαν συνδυασμός.»

Ποιο είναι το όραμά σου για την πόλη της Καλαμάτας;
«Θα έλεγα ότι το όραμα μου ταυτίζεται απόλυτα με το όραμα της παράταξης… Ανάπτυξη του Δήμου με τέτοιο τρόπο που να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων.»

Σίσσυ Τριάντου

foninews.gr