ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις υποψηφίων

5+ 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«ΘΕΛΩ να βοηθήσω, όσο μπορώ, ώστε να γίνει η πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη, πιο ασφαλής και ικανή να «μεγαλώσει» και να μορφώσει τα παιδιά μας. Θέλω μια πόλη που θα αξίζει την αγάπη των πολιτών της!» έτσι εξηγεί η Χριστίνα Μανέτα τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά». Γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλαμάτα.

Υπήρξε αθλήτρια Ρυθμικής στο Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας, καθώς και μέλος της Εθνικής Ομάδας (ατομικό) με την οποία έχει χρηστεί «χρυσή» Βαλκανιονίκης. Επί δυο χρόνια (1996-1998) δήλωνε κάτοικος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στην Αθήνα, όμως ένας μοιραίος τραυματισμός δεν της επέτρεψε να παραμείνει μέλος της Εθνικής Ομάδας των μεγάλων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αποχωρώντας πιο σύντομο απ’ όσο θα ήθελε από την ενεργό δράση. Πλέον παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, εργάζεται ως προπονήτριά έχοντας σταθερή συνεργασία την τελευταία 5ετία με τον Ρυθμικό Όμιλο Καλαμάτας.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε ενεργά με την αυτοδιοίκηση;
«Ενδιαφέρομαι και αγωνιώ για την πόλη μας! Ο Δήμος, η συνοικία, η γειτονιά μας είναι οι βασικοί χώροι που περνάμε όλη μας τη ζωή. Μορφωνόμαστε, αθλούμαστε, εργαζόμαστε, ερωτευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας… Αυτή η πόλη, αυτή η γειτονιά και οι τοπικοί φορείς πρέπει να αποτελεί το επίκεντρο ενδιαφέροντος κάθε πολίτη. Θέλω να βοηθήσω, όσο μπορώ, ώστε να γίνει η πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη, πιο ασφαλής και ικανή να «μεγαλώσει» και να μορφώσει τα παιδιά μας. Μια πόλη που θα αξίζει την αγάπη των πολιτών της!»

Γιατί επιλέξατε την παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά», με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κοσμόπουλο;
«Ο κ. Κόσμοπουλος δεν είναι νέος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι έμπειρος, μορφωμένος, με επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πόλεις και έχει μελετήσει τον τρόπο λειτουργίας των εκεί δήμων. Ένας δημοκράτης με ιδέες ρεαλιστικές και τον περιστοιχίζουν ικανοί συνεργάτες.

Μελέτησα το πρόγραμμα του συνδυασμού, κουβέντιασα τόσο με τον ίδιο όσο και με τους συνεργάτες του και διέκρινα ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά! Κατέληξα, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως ταυτίζομαι ιδεολογικά μοιράζομαι τα ίδια «πιστεύω»! Κι έτσι είμαι σίγουρη πως η πόλη μας θα πάει μπροστά σε κάθε τομέα…»

Έχετε προσωπικά “στοιχήματα”;
«Τα προσωπικά μου “στοιχήματα” ταυτίζονται με τα “στοιχήματα” της παράταξης. Είναι “στοιχήματα” που αφορούν την ποιοτική, κυρίως, αναβάθμιση της πόλης.

Πρώτο και κύριο μέλημα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη σεβασμού απέναντι στους πολίτες, κάτι ανύπαρκτο, αν σκεφτούμε ως παράδειγμα το τραγικό κυκλοφοριακό πρόβλημα! Την τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζουν στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια και τις κλειστές, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, διαβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους, τα καροτσάκια με τα μωρά, αλλά και την ίδια την ασέβεια των οδηγών απέναντι σε πεζούς και ποδηλάτες! Είναι θέματα παιδείας που ως πολίτες πρωτίστως οφείλουμε να έχουμε και οι Δημοτικές Αρχές να διατηρούν!»

Με ποιόν τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;
«Δε με έλκει ιδιαίτερα ή περισσότερο ένας και μόνον τομέας, αντιθέτως υπάρχουν πολλοί τομείς και πάρα πολλά προβλήματα για τη λύση των οποίων ευχαρίστως θα έκανα ότι περνά από το χέρι μου!»

Σε ποιες αλλαγές ή βελτιώσεις ευελπιστείτε να συμβάλλετε περισσότερο ενεργά;
«Κυρίως με απασχολούν προβλήματα όπως αυτά των απορριμμάτων, του κυκλοφοριακού, της μείωσης της ανεργίας στους νέους και η καταπολέμηση της ανεργίας. Η ανεργία οφείλει να καταπολεμηθεί από κάθε δημοτική αρχή μέσω μιας οργανωμένης προσπάθειας ένταξης του Δήμου μας σε προγράμματα τα οποία θα έχουν σκοπό όχι την προσωρινή απασχόληση λίγων, αλλά την δημιουργία θέσεων εργασίας για πολλούς όπως επίσης την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Οφείλουμε επίσης να στηρίζουμε τα πολιτιστικά μας δρώμενα, καθώς υπάρχουν καταξιωμένα δρώμενα τόσο στον πολιτισμό όσο και στον Αθλητισμό, μερικά από αυτά με διεθνή απήχηση, τα οποία κάθε δημοτική αρχή οφείλει να προστατεύει»

Ποιο είναι το όραμά σου για την πόλη της Καλαμάτας˙ είναι συνυφασμένο με εκείνο της παράταξης;
«Όραμά μου είναι η ανάπτυξη που παρουσιάζει η πόλη μας να είναι σταθερή και μόνιμη. Με ουσιαστική και πραγματική βελτίωση του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού. Η επαναφορά της τάξης, η διατήρηση της καθαριότητας, η καταπολέμηση της ανεργίας και βεβαίως της ανάπτυξης σεβασμού από και προς τους πολίτες. Γιατί σήμερα, η Καλαμάτα, δυστυχώς, δε σέβεται τους πολίτες της!»
foninews.gr