ΤΥΠΟΣ
Ειδήσεις, δημοσιεύματα

Αγαπητοί συνδημότες,

Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας συστηθώ και να μοιραστώ μαζί σας το πώς οραματίζομαι να συνεισφέρω στο αύριο της Καλαμάτα μας, αν με τιμήσετε με την ψήφο σας.

Η υποψηφιότητά μου ως δημοτικής συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά» είναι μια συνειδητή επιλογή μου, με γνώμονες:
• Την πεποίθησή μου πως οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά, και

• Την αγάπη μου για την Καλαμάτα, την πόλη της καρδιάς μου!

Επίσης, καθοριστικoί παράγοντες στην απόφασή μου να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές ήταν:

• Τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Κοσμόπουλο (πολιτικός μηχανικός): Εναν άνθρωπο που διαθέτει τις απαραίτητες τεχνοκρατικές γνώσεις, την εμπειρία της αυτοδιοίκησης, το σωστό όραμα, αλλά και ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα για την Καλαμάτα. Ταυτόχρονα, διαθέτει ήθος, παιδεία, θέληση, εργατικότητα, σοβαρότητα και κύρος, προσόντα απαραίτητα για μια επιτυχημένη δημοτική θητεία, καθώς και,

• Τον πολυσυλλεκτικό και αδέσμευτο χαρακτήρα του Συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά».

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Μετά την απόκτηση του πρώτου μου πτυχίου, από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συνέχισα με Μετατυχιακές Σπουδές με υποτροφία στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας με διάκριση τον τίτλο σπουδών Master of Science στα Χρηματοοικονομικά από το Georgia State University, Atlanta, Georgia. Μαζί με τα χρόνια των σπουδών μου, έζησα στις Η.Π.Α. συνολικά 11 χρόνια και εργάστηκα ως Aνώτατο Στέλεχος σε δύο διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, διετέλεσα Διευθυντικό Στέλεχος Διοίκησης στον τραπεζικό τομέα.

Είμαι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών, καθώς επίσης στην πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης (CFE). Κλείνοντας πριν δυο χρόνια το «κεφάλαιο τράπεζα», διδάσκω Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και
Εταιρική Διακυβέρνηση σε ιδιωτικό κολέγιο. Ολα αυτά τα χρόνια σε Αμερική και Ελλάδα έχω ασχοληθεί πολύ με τον εθελοντισμό και τα κοινά, διατελώντας ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος Διοικητικών Συμβουλίων σε πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, και είμαι ενεργό μέλος σε επαγγελματικές ενώσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Εμπνευσμένη από το όραμα του Βασίλη Κοσμόπουλου και το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά», είμαι ενθουσιασμένη στην προοπτική να συνεισφέρω, αξιοποιώντας την πολύχρονη διεθνή και διοικητική εμπειρία μου, καθώς και τις γνώσεις μου στη διαχείριση προγραμμάτων (project management) και διαχείριση κινδύνων (risk management), σε διάφορους τομείς ανάπτυξης της Καλαμάτας μας, όπως:

• Στην απόκτηση της απαιτούμενης εξωστρέφειας της πόλης μας μέσω της ένταξής της σε δίκτυα πρωτοπόρων και καινοτόμων πόλεων και στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

• Στην αναδιάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών και διαδικασιών, καθώς και στην ορθολογική διακυβέρνηση του δήμου και στην εφαρμογή των αρχών διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων.

• Στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και ανταποδοτικών προγραμμάτων στους δημότες.

• Στην προώθηση ενός ισχυρού εθελοντικού πνεύματος και κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο μας, που θα συντελέσει, μεταξύ άλλων, στο να υπερνικήσουμε το «εγώ» με το «εμείς».

• Στη μέριμνα των ηλικιωμένων ατόμων του Δήμου μας, δίνοντας έμφαση στις πρωτοβουλίες για αξιοπρεπή γήρανση, όπως: δημιουργία προγραμμάτων εκμάθησης νέων τεχνολογιών, άσκησης, διατροφής, δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.

Αγαπητοί μου συνδημότες, πιστεύω ότι η εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας είναι υπέρτατη τιμή και όχι αυτοσκοπός. Είναι ένα Συμβόλαιο με τους πολίτες της!

Ο συνδυασμός «Καλαμάτα Μπροστά», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Κοσμόπουλο, είναι βέβαιο ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την επιτυχημένη υλοποίησή του. Η ψήφος σας στο πρόσωπό μου θα είναι τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στην εμπιστοσύνη σας και στις υποχρεώσεις μου, ως δημοτική σύμβουλος της πόλης της καρδιάς μας!

Σας ευχαριστώ!

eleftheriaonline.gr