ΤΥΠΟΣ
Ειδήσεις, δημοσιεύματα

Επιστολή -παρέμβαση με νέες προτάσεις για τον αθλητισμό πρωτότυπες, καινοτόμες και προπαντός με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος, από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, Πέτρο Παπαδόπουλο.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Στην πορεία της ζωής μου βρέθηκα κοντά στον αθλητισμό και παρακολούθησα τα τοπικά αθλητικά δρώμενα με αρκετό ενδιαφέρον. Στις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εκλογές το θέμα του αθλητισμού είναι ένα πεδίο στο οποίο θα δοθεί έμφαση. Όλοι γνωρίζουμε τις παρωχημένες αθλητικές εγκαταστάσεις και την ελλιπή συντήρησή τους στην πόλη μας.

Παράλληλα με τα μακροπρόθεσμα σχέδια για νέα κλειστά γυμναστήρια, νέο κολυμβητήριο και άλλες αθλητικές υποδομές, απαιτείται η παρουσίαση ενός συγκεκριμένου ρεαλιστικού ολοκληρωμένου προγράμματος για τον αθλητισμό και άμεσα εφαρμόσιμου, βασισμένου στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης με νέες προτάσεις πρωτότυπες, καινοτόμες και προπαντός με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος.

Ειδικότερα, προτείνουμε:

Θεσμοθέτηση αγώνων ανά άθλημα.
Διαμόρφωση κοινωνικής αθλητικής πολιτικής που να διασφαλίζει την πραγματοποίηση αγώνων και τουρνουά στην πόλη της Καλαμάτας για όλα τα αθλήματα σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και τη συμμετοχή όμορων νομών. Η Πελοπόννησος είναι πλέον με τους νέους δρόμους μια μεγάλη «κοινότητα». Σε συνεργασία λοιπόν με τους συλλόγους της πόλης μας θα μπορούσαμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουμε Πελοποννησιακούς Αγώνες για κάθε άθλημα. Ως διοργανωτές προτείνουμε και διήμερα δράσεων συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ιστορική περιήγηση (π.χ. επίσκεψη στην Πύλο και στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο και μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τα αθλητικά σωματεία). Το κόστος της διοργάνωσης τέτοιων αγώνων είναι πράγματι μικρό και τα οφέλη για την πόλη μας τεράστια!

Night run (νυχτερινό τρέξιμο).
Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η πόλη μας είναι για δυο μήνες ασφυκτικά γεμάτη από επισκέπτες. Προτείνουμε σε μια διαδρομή από το λιμάνι έως το τέλος του παραλιακού πεζόδρομου και αντίστροφα (απόσταση 5 χλμ.) τη διεξαγωγή ενός, ίσως και δυο νυχτερινών αγώνων τρεξίματος με τη συμμετοχή των συλλόγων μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που υπάρχουν αυτή την εποχή στην Καλαμάτα. Η δράση αυτή είναι αθλητική και ψυχαγωγική και θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους.

Πανόραμα αθλημάτων.
Στην αρχή κάθε σχολικού έτους οι γονείς συζητούν με τα παιδιά τους ποιο άθλημα να ακολουθήσουν, ποιο τους ταιριάζει κλπ. Η πρότασή μας είναι να διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Αθλητικές Ενώσεις διήμερα αγώνων επίδειξης και παρουσίασης όλων των αθλημάτων, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να συζητήσουν με τους προπονητές και να επιλέξουν ευκολότερα ένα άθλημα. Θα είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα παιδιά και πανελλαδική καινοτομία που νομίζω πως θα έχει πολλούς μιμητές.

Νέα αθλήματα.
Συζητώντας με τη νεολαία της πόλης διαπιστώνω τη δίψα για νέα πράγματα και νέες δράσεις. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δομημένα αθλητικά προγράμματα εκμάθησης ολυμπιακών αθλημάτων όπως η ξιφασκία και η κωπηλασία.

Κωπηλασία: οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν την πόλη μας και θεωρούν ιδανικό για προπονήσεις το «χιλιόμετρο» στον προλιμένα. Οραματιζόμαστε το υπέροχο θέαμα να περνούν τα σκάφη με τους κωπηλάτες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας! Ο Ολυμπιονίκης του αθλήματος και έφορος κωπηλασίας Β. Πολύμερος θα σταθεί αρωγός χορηγώντας σκάφη και αθλητικό εξοπλισμό.

Ξιφασκία: το καλοκαίρι μάς επισκέφτηκε η Ολυμπιονίκης Δ. Μαραγκουδάκη και παρουσιάσαμε το συγκεκριμένο άθλημα στα παιδιά που συμμετείχαν στο αθλητικό καμπ του Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ. Το αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από παιδιά και γονείς για την εκμάθηση ξιφασκίας στην πόλη μας.

Βραβεύσεις-Υποτροφίες.
Καθιέρωση θεσμού εκδηλώσεων και βραβεύσεων Καλαματιανών αθλητών με διεθνείς ή πανελλήνιες διακρίσεις στο Δημαρχείο. Επιπλέον, χορήγηση υποτροφιών για σπουδές σε διακεκριμένους αθλητές.

Στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για όλους τους πολίτες μας!

Ανακεφαλαιώνοντας, οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μέρος μόνο του ευρύτερου προγράμματός μας για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας. Ο τόπος μας, η Καλαμάτα μας, έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αρκεί να αξιοποιηθούν επιοκοδομητικά οι προοπτικές του. Αυτή η πεποίθησή μου με οδήγησε, μετά από ώριμη σκέψη, να δηλώσω την παρουσία μου στις εκλογές του Δήμου Καλαμάτας.

Μπροστά με νέο αθλητικό όραμα για την Καλαμάτα! “Καλαμάτα Μπροστά!”»

foninews.gr