ΤΥΠΟΣ
Ειδήσεις, δημοσιεύματα

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΘΕΛΕΙ να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη της Καλαμάτας ως μια πόλη – πρότυπο στην Ελλάδα, που θα διαθέτει ισοβαρής ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, ανταποδοτικότητα, στήριξη των ΑμεΑ συνανθρώπων μας, τουριστική ανάπτυξη, αθλητικό τουρισμό, και πάνω απ’ όλα άμεση παρέμβαση στα μείζονα προβλήματα αλλά και στα απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Άνθρωπος φιλικός, φιλότιμος, έντιμος, συνεργάσιμος, εργατικός και προπάντων οραματιστής, ο Βασίλης Κανάκης θέτει υποψηφιότητα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά» και υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαμένει στην Καλαμάτα από το 2013 (όπου γεννήθηκε κι έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια) και συνάμα ελεύθερος επαγγελματίας καθώς διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στο κέντρο της πόλης.

Ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ όντας μέλος της διοίκησης του ΑΟ Καλαμάτα 80 και παίκτης στην Αναγέννηση. Τόσο ως παράγοντας όσο και ως αθλητής γνωρίζει καλά τους τα οφέλη και τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή ειδικά της νεολαίας και παράλληλα τους προβληματισμούς, τα άγχη και τα «θέλω», τις ανάγκες του τοπικού αθλητικού κόσμου έχοντας σαφείς προτάσεις που δύναται να αναδείξουν τις καλύτερες πτυχές του και την πόλη μας ως έναν προορισμό αθλητικού τουρισμού!

Για την υποψηφιότητά του, τη συμμετοχή στον συνδυασμό «Καλαμάτα Μπροστά» αλλά και το όραμα που έχει για την πόλη μας, ο Βασίλης Κανάκης μιλά σήμερα στη «Φωνή»:

Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς ενεργά με την αυτοδιοίκηση;
«Θεωρώ ότι οι αποφάσεις, οι προτεραιότητες και η στρατηγική που εφαρμόζει η εκάστοτε δημοτική αρχή επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων μιας πόλης.

Τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι πολλαπλά και απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη, προσοχή και σοβαρότητα προκειμένου το περιβάλλον που ζούμε, εργαζόμαστε και καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μας προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής.»

Γιατί επέλεξες την παράταξη του Κοσμόπουλου;
«Ο Βασίλης Κοσμόπουλος έχει αποδείξει, με τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο κατά το παρελθόν, πως διαθέτει την οξυδέρκεια, το ήθος, την ικανότητα και τις γνώσεις να ανταπεξέλθει πλήρως στον δύσκολο ρόλο του Δημάρχου του Δήμου Καλαμάτας. Πολλές από τις προτάσεις του, όπως επί παραδείγματι η πεζοδρόμηση της Αριστομένους, υλοποιήθηκαν και διαμόρφωσαν το αστικό τοπίο όπου ζούμε σήμερα.

Στην απόφαση μου επίσης σημαίνοντα ρόλο έπαιξε η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού και το γεγονός ότι πρόκειται για μια καθαρά δημοτική παράταξη που δεν στηρίζεται σε κομματικούς μηχανισμούς αλλά σε ανθρώπους ικανούς να χειριστούν με σοβαρότητα τα ζητήματα του Δήμου μας.»

Έχεις προσωπικά «στοιχήματα»;
«Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μιλώντας με ρεαλισμό και καταθέτοντας προτάσεις οι οποίες είναι εφικτές και δεν αποτελούν ευχολόγια και λόγια εντυπωσιασμού.

Στην περίπτωση που εκλεγώ το προσωπικό στοίχημα είναι να καταφέρω να έχω μια ουσιαστική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο μελετώντας διεξοδικά τα ζητήματα του Δήμου μας και αποφασίζοντας για τα διάφορα θέματα με ανιδιοτέλεια και πλήρη αίσθηση ευθύνης.»

Με ποιόν τομέα θα επιδιώξεις να ασχοληθείς και σε ποιες αλλαγές – βελτιώσεις ευελπιστείς να συμβάλλεις ενεργά;
«Η αποτελεσματικότητα ενός Δήμου θεωρώ ότι βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την κατάλληλη επιλογή προσώπων για τις διάφορες θέσεις με μοναδικό κριτήριο τη γνώση του αντικειμένου και την διαχειριστική ικανότητα.

Βάσει του παραπάνω συλλογισμού θα επιδιώξω να ασχοληθώ με τον τομέα των υποδομών και των αθλητικών θεμάτων τα οποία γνωρίζω αρκετά καλά.»

Ποιο είναι το όραμά σου -είναι συνυφασμένο με εκείνο της παράταξης; – για την πόλη της Καλαμάτας;
«Το προσωπικό μου όραμα συνάδει πλήρως με το όραμα της παράταξης και έγκειται στο να αποτελέσει η Καλαμάτα μια ελληνική πόλη πρότυπο με ηλεκτρονικές υπηρεσίες, άμεση παρέμβαση σε καθημερινά προβλήματα των πολιτών, τουριστική ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και ισοβαρής ανάπτυξη όλων των συνοικιών και των οικισμών, βελτίωση συνθηκών για ΑΜΕΑ, αθλητικό τουρισμό, διαχειριστική επάρκεια απορριμμάτων και πολλά ακόμα ζητήματα τα οποία αποτελούν για τον συνδυασμό μας μεγάλες προκλήσεις.»

Ως πολιτικός μηχανικός αλλά και ως άνθρωπος του αθλητισμού, ποιες είναι οι προτάσεις σου για την επίλυση του μείζονος ζητήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων, τι πιστεύεις πως θα μπορούσε να συμβάλλει στην βελτίωση και αναβάθμισή;
«Θα πρέπει να γίνει σαφές πως καταρχάς οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι λειτουργικές, σε καλή κατάσταση και να επιτρέπουν την τέλεση αθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα το κλειστό του Πολυκλαδικού χρειάζεται μεγάλες επεμβάσεις όπως στεγανοποίηση (έγινε στο παρελθόν με όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα), αλλαγή δαπέδου, βελτίωση φωτισμού κα.

Το Κλειστό της «Τέντας» βελτιώθηκε με την αλλαγή του πανιού που, όμως, είναι μια προσωρινή λύση και ενεργειακά ασύμφορη!

Το Κολυμβητήριο κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποκτήσει κέλυφος το οποίο θα το διαμορφώσει σε ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο.

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τα ανοιχτέ γήπεδα μπάσκετ πρέπει διαρκώς να συντηρούνται και ο Δήμος να επεμβαίνει άμεσα όταν παρουσιάζεται κάποιο θέμα».

Σίσσυ Τριάντου
foninews.gr