ΤΥΠΟΣ
Ειδήσεις, δημοσιεύματα

Παρουσία των πρώην δημάρχων Καλαμάτας Γιώργου Κουτσούλη και Θουρίας Γιώργου Σκαλαίου και του βετεράνου αυτοδιοικητικού (μακροβιότερου συμβούλου στο δήμο) Γιώργου Νταγιόπουλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος παρουσίασε απόψε 14 νέους υποψηφίους συμβούλους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ακόμα, ο επικεφαλής της “Αλλαγής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Θόδωρος Μπρεδήμας, ο Τάσος Πολυχρονόπουλος - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πουλόπουλος, ο ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος (ήταν με την παράταξη Μάκαρη) Κώστας Γεωργακίλας και ο πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος. Μεταξύ των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν, ήταν οι ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι (από την παράταξη Μάκαρη) Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς και ο σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος από την “Αλλαγή”.


Στην ομιλία του ο Βασίλης Κοσμόπουλος σημείωσε: “Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο διοίκησης των δήμων και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του νέου νόμου «Κλεισθένης» και να μην διολισθήσει στους κινδύνους που κρύβονται στην άλλη όψη του νομίσματος. Η απλή αναλογική εκφράζει στα όργανα τη βούληση των πολιτών ανόθευτα και δίνει την ευκαιρία να εκφρασθούν διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες όμως καλεί την επόμενη μέρα να αναζητήσουν κοινούς τόπους έκφρασης, με σκοπό τις καλύτερες αποφάσεις για την πορεία των τοπικών κοινωνιών. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολύ έγκαιρα καταθέσαμε την επιθυμία μας να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης με έναν πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο και αμιγώς αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Οπως κάναμε πάντα, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής μας στα δημοτικά δρώμενα, είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και διάφανοι στην επαφή μας με τους πολίτες.

Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την επόμενη μέρα εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων, θεμιτών βέβαια καθόλα, που δημιουργούν όμως το ερώτημα αν θα προτιμηθούν οι αξιότεροι, από τους συγγενείς και φίλους. Με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στις προτάσεις αρκετών υποψηφίων και ότι το κίνητρο όλων είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην πρόοδο του δήμου μας, προσπαθήσαμε με διαφάνεια να έρθουμε σε επαφή με άλλους συνδυασμούς και κινήσεις πολιτών για τη διαμόρφωση προεκλογικών συγκλίσεων. Είναι πεποίθηση μας ότι οι προεκλογικές συγκλίσεις είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο στέρεες από τις μετεκλογικές, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για να υπάρχουν αναπτυξιακές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών σε σχέση με τους συνδυασμούς δεν ήταν θετικό, αλλά έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι συναντηθήκαμε με πολλούς συμπολίτες μας, που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου μας και αρκετοί μάλιστα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Με κάποιους από αυτούς θα δώσουμε μαζί την όμορφη μάχη των εκλογών, αφού θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «Καλαμάτα μπροστά». Κάποιοι άλλοι για τους δικούς τους, απόλυτα σεβαστούς λόγους, δεν θα είναι υποψήφιοι αλλά θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την προσπάθειά μας για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα δώσει την ευκαιρία στον συνδυασμό μας να είναι ο καταλύτης για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας στο δήμο μας, ο οποίος οφείλει να χαράξει μια νέα πορεία. Μερικοί μάλιστα με τη σημερινή τους παρουσία μας τιμούν ιδιαίτερα, μας συγκινούν με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλουν και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πολύ”.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οι 14 νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι:

1. Αθανασοπούλου Κατερίνα (ελεύθερη επαγγελματίας, πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στελεχών Μάρκετινγκ, μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Καλαμάτας)

2. Γεωργακίλας Ευστάθιος (γεωπόνος – αγρότης)

3. Δεικτάκης Ιωάννης (επαγγελματίας οδηγός)

4. Ζόμας Πέτρος (οικονομολόγος, διερμηνέας – μεταφραστής)

5. Καμαρινοπούλου Αμαλία (συνταξιούχος εκπαιδευτικός)

6. Κλείδωνα - Τριανταφύλλου Χρυσούλα του Παν. (ιδιωτική υπάλληλος)

7. Κουτίβας Μιχάλης (συνταξιούχος υΥπάλληλος ΔΕΗ)

8. Μπλέτσας Βασίλειος (ιδιωτικός υπάλληλος, διπλ. προπονητής ποδοσφαίρου)

9. Μουτσούλας Ηλίας (ιδιωτικός υπάλληλος, απόφοιτος Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

10. Ράλλης Γιώργος (αγρότης οικολογικής καλλιέργειας)

11. Σταματόπουλος Ευστάθιος (δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος)

12. Φαββατάς Δημήτριος (δημόσιος υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας)

13. Φράγκος Αριστοτέλης (αντιπρόεδρος στην Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων, πολιτιστικός εκπρόσωπος για τη Μεσσηνία του Ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδας)

14. Χριστόπουλος Ιωάννης (εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος, διευθυντής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο).

eleftheriaonline.gr