ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την τοπική κοινότητα της Μικράς Μαντίνειας επισκέφθηκε χθες, Μ. Δευτέρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, «Καλαμάτα μπροστά».

Η διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης, το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής και η χρήση του Πύργου Παναγιώταρου απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και εκ νέου υποψήφιο, Στέλιο Λιακέα, καθώς και με τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Μ.Μαντίνεια-Νέοι Ορίζοντες», Γιώργο Σπίνo.
Κοινή παραδοχή, η ανάγκη Διαμόρφωσης – Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης και η δημιουργία ράμπας καθέλκυσης, προκειμένου να εξυπηρετούνται μικρά σκάφη.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής, ο Β. Κοσμόπουλος τόνισε την ανάγκη να προκύψουν οικονομικά οφέλη από την «Ασημένια οικονομία» (σ.σ. για την οποία έχει αναφερθεί εκτενώς σε άρθρο του). Όπως είπε, για να συμβεί αυτό, απαιτείται η ύπαρξη Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής, το οποίο «καρκινοβατεί, αν δεν έχει ήδη ακυρωθεί».
Σε ό,τι αφορά στον Πύργο Παναγιώταρου, οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Μ. Μαντίνειας πρότειναν σχέδιο ανάπτυξης, ενώ πρόταση για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τέθηκε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Καλαμάτα μπροστά», εκπαιδευτικό, Γιάννη Χριστόπουλο, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή για περαιτέρω συζήτηση